Eyemotions

Motions captured by the eye

Kracht of Imposant

with one comment

Zoals beloofd wordt het blog gedeelte van Eyemotions om de twee dagen geüpdatet. Dit zal om de beurt door één van de deelnemers gebeuren. Aan mij de eer om de aftrap te geven …

Deze foto’s kaderden in een schoolopdracht waarbij we de begrippen ‘kracht’ of ‘imposant’ dienden uit te te beelden. Toen ik deze foto aan het printen was kreeg ik van verschillende mensen de verwonderde vraag hoe ik het in godsnaam klaargespeeld had om zo dicht bij deze klauwende ijsbeer te komen. Ik vertelde hen dat deze getrokken was tijdens de Alaska expeditie die georganiseerd werd door de Universiteit Antwerpen, waarbij we de invloed van het afsmeltende pakijs op de verschillende ijsberenkolonies gingen bestuderen …

Blog - Ijsbeer

Vanzelfsprekend is de waarheid heel wat minder spectaculair en bevindt deze ijsbeer zich gewoon achter glas (zie de reflecties) in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, waar ik toevallig aanwezig was voor de nieuwe dino tentoonstelling. Dit neemt niet weg dat het beeld wel een zekere kracht of imposantheid uitstraalt die noodzakelijk was voor de opdracht. Gelukkig was de docent het hier mee eens.

Twee andere beelden die ik voor deze opdracht genomen had, zijn de onderstaande. De imposante horens en snuit wekten een bepaalde instinctieve angst in mij op. Helaas was de docent het hier niet mee eens en zag hij niet in hoe deze beelden aan de opdracht voldeden. Wat is jullie mening?

Blog - Geitekop

Blog - Geitekop

Eyemotions – Steven Merckaert

Written by eyemotions

februari 20, 2009 bij 11:34 am

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Persoonlijk vind ik “The Horned Beeeaaast!” veel imposanter dan de ijsbeer: die heeft een beetje iets futloos vind ik, terwijl er een sluimerend kwaad lijkt te schuilen in die prehistorische bok of wat het nu ook weer was. Althans, zo komt het mij over hé. : )

    Den Domien

    februari 21, 2009 at 4:17 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: